De gemeente Leiderdorp gaf WE-R de opdracht haar nieuwe huisstijl te ontwikkelen. De briefing was kort en krachtig. Maak gebruik van het wapenschild.

Na een goed gesprek, een rebriefing, een plan van aanpak en een begroting zijn we aan het werk gegaan.

Wat is er nu zo bijzonder aan Leiderdorp?
Leiderdorp is een unieke plek in de als maar drukker wordende randstad. Haar inwoners kiezen voor kleinschaligheid, geborgenheid en voor relatieve rust. Veel zaken in Leiderdorp zijn van oudsher uitzonderlijk goed geregeld. Er is een rijk en gezond verenigingsleven. Breed en solide georganiseerd. Het dorp is door haar vele parken, perkjes en lanen groen en ligt pal aan het Groene Hart. Leiderdorp is omsloten door rivieren en meren en heeft haar eigen jachthaven met meer dan zevenhonderd ligplaatsen. We zouden die bijzondere positie meer moeten benutten en vergroten.

Ons advies. We moeten trots zijn op wie we zijn en dat door laten klinken in alles wat we doen en zeggen. WE-R ontwikkelde een huisstijl op basis van het 200 jaar oude wapenschild. Daarnaast - als belangrijk onderdeel van de huisstijl - presenteerden we beelden van de mensen die in Leiderdorp wonen, werken en ontspannen.

Achterliggende gedachte: in de luwte van de hectiek.